Vârful de fier

Îmbrăcaţi-vă cu toată armura lui Dumnezeu, ca să puteţi ţine piept împotriva uneltirilor diavolului. – Efeseni 6:11

Un muncitor era la servici și avusese o misiune de îndeplinit. Trebuia să transporte un palet cu apă reziduală de la stația de lucru cu ajutorul unui transportor electric. La întoarcere, avea de trecut printr-o zonă foarte îngustă. Fiind atent să nu lovească materialele din apropiere, nu a observat că în spatele său era un stâlp metalic fixat pe un postament de beton. Ajungând cu spatele la stâlpul respectiv, a fost prins între aparatul transportor și stâlp. Aparatul i-a prins piciorul stâng. Faptul că purtase echipamentul de protecție pe care munca îl cerea, i-a salvat piciorul și a scăpat doar cu o durere la gleznă care a trecut după două zile. Dacă nu ar fi purtat bocanci cu vârf de fier, cel mai probabil și-ar fi zdrobit degetele în acea strânsoare.

Întâmplarea de mai sus m-a dus cu gândul la versetul de la începutul articolului. Apostolul Pavel vorbește despre echipamentul obligatoriu de care are nevoie orice creștin. Asemenea locului de muncă, acest echipament are rolul de a proteja de orice pericol ce ar putea apărea în calea credinciosului. În versetele următoare celui de mai sus, Pavel descrie în detaliu ce cuprinde echipamentul credinciosului asemenea unui soldat bine echipat, gata de luptă.

La fel ca și în cazul unui angajat, respectarea instrucțiunilor de lucru și purtarea echipamentului de protecție stabilit de angajator, poate salva pe angajat/credincios de la nenorocire și chiar moarte.

La locul de muncă nu ne permitem să neglijăm protecția noastră și instrucțiunile de lucru în primul rând pentru binele nostru, iar în al doilea rând ca să plăcem angajatorului care răsplătește munca prestată. Tot astfel, trebuie să plăcem lui Dumnezeu în viața de credință fiind echipați și lucrând după rânduiala trasată de El. Răsplata ce o primim de la Dumnezeu trece dincolo de acoperirea nevoilor fizice (bani, hrană etc.). Această plată trece și la nevoile spirituale ale noastre care sunt la fel de vitale precum hrana și îmbrăcămintea.

Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l-a înscris la oaste. Şi cine luptă la jocuri nu este încununat, dacă nu s-a luptat după rânduieli. Plugarul trebuie să muncească înainte ca să strângă roadele. – 2 Timotei 2:4-6

Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ţi ia cununa. – Apocalipsa 3:11

Facebook Comments