Unul care știa

Inainte de praznicul Pastilor, Isus, ca Cel care stia ca I-a sosit ceasul sa plece din lumea aceasta la Tatal, si, fiindca iubea pe ai Sai, care erau in lume, i-a iubit pana la capatIsus, fiindca stia ca Tatal Ii daduse toate lucrurile in maini, ca de la Dumnezeu a venit si la Dumnezeu Se duce,… – Ioan 13:1,3

Isus isi cunostea identitatea. Demn de remarcat linistea pe care o avea – pe de-o partesi intristarea – de cealalta parte. Era linistit pentru ca isi incheia lucrarea si implinise tot ceeste scris cu privire la El. Totodata sufletul Sau era cuprins de o intristare de moarte. (Matei26:38) din cauza greutatii care apasa asupra Sa vina pacatelor noastre.

Isus stia:

a) ca I-a sosit ceasul sa plece
b) ca Tatal Ii daduse toate lucrurile in maini
c) ca de la Dumnezeu a venit si la Dumnezeu Se duce

Noi de asemenea trebuie sa stim locul unde ne gasim pe scara timpului si anume ca suntem in zilele de pe urma:

Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va inspaimantati, caci toate acestelucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula impotrivaaltui neam, si o imparatie impotriva alteiimparatii; si, pe alocuri, vor fi cutremure de pamant, foamete si ciume. (Matei 24:6,7)

Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.  Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie, fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitoride bine, vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu; avand doar o forma de evlavie, dartagaduindu-i puterea. Departeaza-te de oameniiacestia. (2 Tim. 3:1-5)

Ar trebui toate acestea sa ne ingrijoreze? Nu. Apostolul Petru ne motiveaza ca sa asteptam in rabdare deoarece nu suntem singuri: Voi sunteti paziti de puterea lui Dumnezeu, prin credinta, pentru mantuirea gata sa fie descoperita in vremurile de apoi! In ea voi va bucurati mult, macar ca acum, daca trebuie, sunteti intristati pentru putina vreme, prin felurite incercari, pentru ca incercarea credintei voastre, cu mult mai scumpa decat aurul care piere, si care totusi este incercat prin foc, sa aiba ca urmare lauda, slava si cinstea, la aratarea lui Isus Hristos, (1 Petru 1:5-7)

Isus de asemenea promite asistenta in necazuriV-am spus aceste lucruri ca sa aveti pace in Mine. In lume veti avea necazuri; dar indrazniti, Eu am biruit lumea. (Ioan 16:33) Si Eu voi ruga pe Tatal, si El va va da un alt Mangaietor, care sa ramana cu voi in veac; si anume Duhul adevarului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru ca nu-L vede si nu-L cunoaste; dar voi Il cunoasteti, caci ramane cu voi si va fi in voi. Nu va voi lasa orfani, Ma voi intoarce la voi. (Ioan 14:16-18). Asadar nu ar trebui sa privim cu frica la tot ceea ce se intampla in jur. Noi nu suntem fara nadejde, nici din aceia ce dau inapoi. Pentru fricosi nu este nici un viitor luminos. Domnul promite rasplatire pentru cei care dovedesc curaj si nu dau inapoi. Perseverenta si curajul l-au facut pe Daniel sa treaca prin groapa cu lei. Faptul ca nu a inchis fereastra catre cer cand dregatorii au cerut asta, a facut ca Dumnezeu sa intervina miraculos in dreptul sau. Curajul de a se opune poruncii imparatului si a-si pastra identitatea religioasa, a facut pe cei 3 tovarasi ai lui Daniel sa treaca prin cuptor si sa nu ii vateme in niciun fel. Dumnezeu care a raspuns curajului atator credinciosi de-a lungul Scripturii, va rasplati si indrazneala noastra de a nu ne teme de lucrurile care se intampla in jurul nostru. Caci Eu stiu gandurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, ganduri de pace, si nu de nenorocire, ca sa va dau un viitor si o nadejde. (Ieremia 29:11); Dar, cat despre fricosi, necredinciosi, scarbosi, ucigasi, curvari, vrajitori, inchinatorii la idoli si toti mincinosii, partea lor este in iazul care arde cu foc si cu pucioasa, adica moartea a doua. (Apocalipsa 21:8). Dumnezeu este destul de dur cand vine vorba de curaj. Pe de o parte vine sa ne intareasca increderea in El. De atatea ori si-a aratat puterea ca sa ne dea de inteles ca El poate totul. Apoi vine si spune ca cei care dau dovada de lasitate vor avea partede Iad. De ce? Pentru ca prin atitudinea lor, Il fac neputincios pe Dumnezeu. Oare nu tocmai din aceste cauze spune Domnul Isus ca viata vesnica este de fapt cunoasterea lui Dumnezeu? (Ioan 17:3). Cunoasterea lui Dumnezeu, asa cum este El, aduce curajul.

Noi insa nu suntem din aceia care dau inapoi ca sa se piarda, ci din aceia care au credinta pentru mantuirea sufletului. (Evrei 10:39).

Daca stiti aceste lucruriferice de voi daca le faceti. (Ioan 13:17)

Facebook Comments
mircea