Nu te da batut!

Isus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat şi să nu se lase. – Luca 8:1

Dumnezeu sta la baza mentalitatii de “invingator”. Textul de mai sus subliniaza motivatia clara care trebuie sa fie in spatele rugaciunii. Sunt suficiente dovezi care arata ca Dumnezeu lasa uneori lucrurile sa intarzie nu pentru ca nu poate sa raspunda sau ca I-ar place sa vada pe cineva plangand inaintea Lui. Dumnezeu nu este sadic. Dar, asa cum subliniaza evanghelistul Luca, Domnul nu doreste oameni care renunta. El lucreaza cu copiii Sai, uneori, precum vulturul cu puii sai. El nu se departeaza de noi, dar ne lasa ca sa ne straduim sis a luptam pentru lucrurile bune. 

Exemple de oameni mentionati in Biblie care nu au renuntat:

Moise – Domnul a răspuns: „Voi merge Eu Însumi cu tine şi îţi voi da odihnă.” Moise i-a zis: „Dacă nu mergi Tu Însuţi cu noi, nu ne lăsa să plecăm de aici.(Exod 33:14,15)

Ana –  Şi Ana se ruga Domnului cu sufletul amărât şi plângea. Ea a făcut o juruinţă şi a zis: „Doamne, Dumnezeul oştirilor! Dacă vei binevoi să cauţi spre întristarea roabei Tale, dacă-Ţi vei aduce aminte de mine şi nu vei uita pe roaba Ta şi dacă vei da roabei Tale un copil de parte bărbătească, îl voi închina Domnului pentru toate zilele vieţii lui şi brici nu va trece peste capul lui.”(1 Samuel 1:10,11)

Ilie – Ahab s-a suit să mănânce şi să bea. Dar Ilie s-a suit pe vârful Carmelului şi, plecându-se la pământ, s-a aşezat cu faţa între genunchi şi a zis slujitorului său: „Suie-te şi uită-te înspre mare.” Slujitorul s-a suit, s-a uitat şi a zis: „Nu este nimic!” Ilie a zis de şapte ori: „Du-te iarăşi.” A şaptea oară, slujitorul a zis: „Iată că se ridică un mic nor din mare, ca o palmă de om.” Ilie a zis: „Suie-te şi spune lui Ahab: ‘Înhamă şi coboară-te, ca să nu te oprească ploaia.’” Peste câteva clipe, cerul s-a înnegrit de nori, a început vântul şi a venit o ploaie mare. (1 Imparati 18:42-45)

Iaebet –  Iaebeţ a chemat pe Dumnezeul lui Israel şi a zis: „Dacă mă vei binecuvânta şi-mi vei întinde hotarele, dacă mâna Ta va fi cu mine şi dacă mă vei feri de nenorocire, aşa încât să nu fiu în suferinţă!…” Şi Dumnezeu i-a dat ce ceruse. (1 Cronici 4:10)

Daniel – El mi-a zis: „Daniele, nu te teme de nimic! Căci cuvintele tale au fost ascultate din cea dintâi zi, când ţi-ai pus inima ca să înţelegi şi să te smereşti înaintea Dumnezeului tău, şi tocmai din pricina cuvintelor tale vin eu acum! Dar căpetenia împărăţiei Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci şi una de zile…” (Daniel 10:12,13a)

Acestor oameni Dumnezeu le-a raspuns pentru ca nu au renuntat. Care e obstacolul din viata ta pe care nu il poti trece? Adu-l in rugaciune cu smerenie inaintea lui Dumnezeu si nu renunta pana nu primesti raspuns.

Şi Dumnezeu nu va face dreptate aleşilor Lui, care strigă zi şi noapte către El, măcar că zăboveşte faţă de ei? Vă spun că le va face dreptate în curând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?” – Luca 18:7,8

Facebook Comments
mircea

    Leave a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *