Mircea Cirț

”Suntem chemați să fim ispravnici buni”
”Încolo, ce se cere de la ispravnici este ca fiecare să fie găsit credincios în lucrul încredinţat lui.”
– 1 Corinteni
4:2

Candidat la primăria Baia Mare, CEO-ul ATP Exodus a vorbit despre chemarea creștină în administrație. Mircea Cirț a privit la cele două pilde date de Domnul Isus din Matei capitolul 25 și Luca capitolul 19.

”Sunt două pilde care nu exprimă același lucru. Pilda din Matei 25 vizează mediul de afaceri. Această pildă vorbește despre multiplicarea darurilor primite. Cel ce a primit cinci talanți i-a dublat. La fel cel care primise doi talanți. Numai cel ce primise un talant nu a făcut nimic. Pilda din Luca are de a face cu altă formă de distribuire. De această dată, răsplata vine sub forma administrării de cetăți. De data aceasta, Dumnezeu alocă gestionarea de cetăți total diferit de cum o face la bussines. Cu alte cuvinte, în zona aceea suntem chemați să învățăm să fim ispravnici buni și apoi, mai departe, în administrație. Trebuie să avem examenele date ca apoi să putem administra (cetăți n.r.)” a spus Mircea Cirț.

Putem înțelege din cele două pilde că suntem chemați atât pentru antreprenoriat cât și pentru administrație.

”Dacă noi nu o facem, atunci cine? Dacă nu acum, atunci când? Noi avem o chemare foarte specială în Matei 28:19 prin care trebuie să mergem spre națiuni. Dacă ne mulțumim doar cu accesul la mântuire, atunci cum facem cunoscut adevărul?” a mai spus Mircea Cirț.

Acesta a mai susținut că declarăm în rugăciunea ”Tatăl Nostru” să vină Împărăția lui Dumnezeu. Dacă nu ne implicăm și în administrație, acest fapt rămâne doar declarativ. Puterea credinței din noi trebuie să trecă la fapte.

Chemarea la administrație a creștinilor este vădită în exemplul prorocului Daniel care a fost prim ministru în imperiile Babilonian și Medopersan.

”Daniel a fost atacat, dar cei care l-au atacat s-au potolit. Daniel a ajuns sub privirea leilor care și-au dat seama că nu era pe gustul lor. Când au ajuns la lei potrivnicii lui Daniel, lei i-au găsit buni de mâncat. Mediul evanghelic este într-o etapă în care înțelege tot mai mult că e nevoie să ne implicăm deoarece Cristos a făcut tot pentru mântuire. Noi suntem parteneri cu Cristos, ambasadori ai cerului”, a încheiat Mircea Cirț.

Nu toți avem chemarea aceasta de a face parte din administrție, dar fiecare suntem chemați să rodim pentru Împărăția Cerurilor. Fiecare la locul unde ne-a pus Dumnezeu.

Facebook Comments
mircea
    Skip to toolbar