Lauda sinceră vine din experiență

Lăudaţi pe Domnul, chemaţi Numele Lui! Faceţi cunoscute printre popoare isprăvile Lui!

Psalm

105:1

Lauda la adresa lui Dumnezeu trebuie să caracterizeze pe fiecare credincios. Poți să spui că iubești pe Dumnezeu atunci când și dovedești. Lauda trebuie să vină din inimă. Nu e ceva ce apare din obligație sau frică.

Cum pot să Îl laud din inimă pe Dumnezeu? Dacă o persoană are cu adevărat o relație strânsă cu Creatorul său, e foarte ușor ca lauda la adresa Lui să vină din inimă. Trebuie să nu uităm câțiva factori cheie ce stau la baza vieții și implicarea totală pe care Dumnezeu o dovedește în acestea.

  • Doamne, prin îndurarea Ta se bucură omul de viaţă, prin ea mai am şi eu suflare, căci Tu mă faci sănătos şi îmi dai iarăşi viaţa.(Isaia 38:16)

Dumnezeu este cel care dă viața. El are tot interesul ca noi să ne bucurăm de acest dar minunat. Dacă avem în vedere acest fapt, vom avea grijă la pașii noștri. Nu vom da vina pe Dumnezeu când apar greutăți în viață, cauzate de neglijența noastră sau acțiuni împotriva legilor divine.

  • Recunoaşte-L în toate căile tale, şi El îţi va netezi cărările. – Proverbe 3:6

Înțeleptul Solomon face un apel la recunoașterea implicării active a lui Dumnezeuîn toate aspectele vieții. Un zidar poate să ceară lumină de la Dumnezeu când ridică un zid. Cu siguranță, încrederea în Dumnezeu îl va duce la succes. Pe lângă ocrotirea de accidente, Dumnezeu poate să aducă aminte omului, la momentul potrivit, ceea ce are de făcut. O persoană ce intră în examen, poate să se roage lui Dumnezeu să reușească. Dumnezeu îi va aduce aminte ce a învățat în perioada de pregătire (dacă s-a pregătit). În cazul în care nu ai neglijat pregătirea pentru examen, nu aștepta să primești lumină.

Un ziarist poate să se roage ca să găsească subiectele potrivite pentru a le publica. Dacă se bizuie cu toată inima pe Dumnezeu, acesta va primi ce a cerut în modurile cele mai nebănuite. Și lista poate continua.

  • Voi binecuvânta pe Domnul în orice vreme; lauda Lui va fi totdeauna în gura mea. – Psalm 34:1

Psalmistul dezvoltă o preocupare continuă pentru lauda Domnului. Asta îl face să aibă parte de călăuzirea divină. Dacă nu suntem preocupați de faptul de a căuta defectele, lipsurile și greșelile celor din jur, vom avea suficient timp să medităm la ce face Dumnezeu pentru noi. Asta nu afectează activitățile sau serviciul pe care îl desfășurăm. Avem datoria ca niște buni creștini să ne facem datoria pentru care am fost angajați. Asta trebuie să fie motivată nu doar de salariul pe care îl primim. Să nu uităm că orice pricepere în lucruri bune am primit-o de la Dumnezeu. Prin muncă punem în valoare ce a pus Dumnezeu în noi pentru diversele domenii de activitate făcute de fiecare. Să nu uităm niciodată că, atunci când superiorii nu ne văd, ne vede Dumnezeu. Niciodată nu suntem singuri sau nesupravegheați. Îngerul Domnului tăbărăşte în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. (Psalm 34:7)

 

Psalmistul face un apel la credincioși de a face cunoscută lucrarea lui Dumnezeu. Aceasta are la bază lucrarea ce o face în viața fiecărui credincios. Pornind de la vindecarea miraculoasă, o primejdie ce amenința viața cuiva, o lumină primită de la Dumnezeu în urma citirii din Biblie pentru înțelegerea unei probleme ivite, toate acestea împreună cu multe altele constituie lucrarea lui Dumnezeu în dreptul fiecărui individ. Nu folosește nimănui vestirea unor dogme reci. Da, principiile biblice trebuie discutate cu scopul de a fi puse în practică. Dar rămâne în picioare experiența personală, care este mai grăitoare decât orice altceva. Nu e așa că două persoane care spun același lucru pot să o facă diferit? Experiența face diferența. E una să vorbești despre o mașină ce ai văzut-o, și cu totul altceva despre o mașină ce ai condos-o. Nu-i așa?

Gustaţi şi vedeţi ce bun este Domnul! Ferice de omul care se încrede în El! – Psalm 34:8

Facebook Comments
mircea
    Skip to toolbar