Dupa 10 ani

”Cuvinte eu nu am de ajuns ca să îți mulțumesc azi Isus…”

Aceste cuvinte mă inspiră privind în urmă la cei 10 ani trecuți de când am luat hotărârea de a-L sluji pe Dumnezeu pentru restul vieții. Au fost ani în care am trăit multe experiențe, situații de criză, bucurii – toate cu Dumnezeu.

A schimba viața într-un mod drastic, nu este cea mai ușoară decizie. Eram la un moment dat în situația în care nu știam ce să fac. Ascultasem niște melodii creștine care exprimau exact starea mea din acel moment și care îndreptau atenția către ceea ce a făcut Dumnezeu pentru omenire la Cruce și importanța de a-L urma trăind o viață dupa voia Lui. Acum înțelegeam  că trebuie să fac o schimbare în viața mea. Dar cum? Într-una din discuțiile ce le-am avut cu conducătorul Bisericii din care fac parte, acest mi-a spus: ”eu nu te chem în Biserica Penticostală. Și aici sunt oameni, vei găsi dezamăgiri ș.a.m.d. Dacă vrei cu adevărat să Îl slujești pe Dumnezeu, citește Biblia și roagă-te lui Dumnezeu ca să îți arate ce să faci. Nu te va lăsa în încurcătură.” M-a uimit acest fel de abordare deoarece eram obișnuit cu oameni care făceau prozelitism. Spuneau mereu: ”vino la noi (n.r. religia noastră) căci aici e adevărul.” Ei bine, acest frate nu dădea dovadă că ar avea interesul să facă prozelitism. M-am trezit față în față cu Dumnezeu. Am urmat sfatul, iar răspunsul nu a întârziat să vină. Acesta se găsește în Matei 19:29: ”Şi oricine a lăsat case, sau fraţi, sau surori, sau tată, sau mamă, sau nevastă, sau feciori, sau holde, pentru Numele Meu, va primi însutit şi va moşteni viaţa veşnică.”

Aceste cuvinte le-am auzit adesea (de la diferiți oameni care nu îi cunoșteam și nici nu știau frământarea mea) pe perioada în care mă gândeam că trebuie să fac cea mai importantă schimbare din viața mea, aceea de a-L urma pe Dumnezeu. L-am crezut pe Dumnezeu în aceste cuvinte, iar pe 8 noiembrie 2009 m-am botezat în apa, ca dovadă publică a deciziei mele de a-L sluji pe Dumnezeu pentru restul vieții mele.

În acești 10 ani ce au trecut de atunci, am văzut în viața mea ce înseamnă să umblii cu Dumnezeu. Probabil, cum cei mai mulți se așteaptă, mă gândeam și eu că viața mea va cunoaște doar urcușuri, voi avea prosperitate, înțelegere etc. Ei bine, nu am fost scutit de necazuri. Domnul Isus nu a promis asta; din contră: În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea. (Ioan 16:32b). Am întâlnit opoziție chiar din partea familiei. Dar Dumnezeu nu a lăsat ca greutățile să fie peste puterile mele. Chiar dacă în acești 10 ani mi-am pierdut sora, tatăl și bunica, Dumnezeu nu m-a lăsat să mă simt singur. A pus lângă mine oameni credincioși care cu adevărat îmi sunt mamă, tată, frți și surori. Oamenii aceștia nu au nici un interes să obțină ceva de la mine. Prin ceea ce fac dovedesc dragostea lui Dumnezeu pentru mine.

Apoi Dumnezeu a lăsat unele lipsuri în dreptul meu. Atunci m-am pus pe genunchi și i-am cerut ce aveam nevoie. Mi-a răspuns surpirnzător de repede. Atunci am înțeles cu adevărat ce înseamnă să Îl ai pe Dumnezeu ca Tată (nu doar ca rostesc rugăciunea Tatăl Nostru).

Astăzi mă bucur de tot ce a făcut Dumnezeu pentru mine. Am o soție minunată pentru care m-am rugat și care este cu adevărat ajutorul potrivit (Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” – Geneza 2:18).

Faptul că sunt în viață în timp ce familia biologică este în țărână, nu este nicidecum meritul meu. Aș putea la fel de bine să fiu și eu în lumea celor morți. Dar dacă nu aș fi ascultat chemarea lui Dumnezeu de a-L urma și n-ar fi El sprijinitorul vieții mele, astăzi nu aș fi viu.

 

Iată ce mai gândesc în inima mea şi iată ce mă face să mai trag nădejde: bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înnoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! – Plângerile lui Ieremia 3:21-23

Facebook Comments
mircea

    Leave a Comment

    Your email address will not be published. Required fields are marked *