105914881_265120731225690_37814315911067024_n

El a umblat în căile casei lui Ahab, căci mama sa îi dădea sfaturi nelegiuite. A făcut ce este rău înaintea Domnului, ca şi casa lui Ahab, căci după moartea tatălui său, ei îi erau sfetnici, spre pierzarea lui. Prin voia lui Dumnezeu şi spre pierzarea lui a venit Ahazia la Ioram. Când a ajuns, a ieşit cu Ioram să se ducă înaintea lui Iehu, fiul lui Nimşi, pe care-l unsese Domnul ca să piardă casa lui Ahab. – 1 Cronici 22:3,4,7

Privind în istoria poporului evreu, găsim multe lucruri prin care Dumnezeu își arată îndurarea dar și dreptatea. Fiind un Dumnezeu sfânt, a cerut același lucru de la poporul său. Dacă bunicul lui Ahazia (împăratul Iosafat) a umblat în căile placute lui Dumnezeu și s-a încrezut în El, Dumnezeu l-a binecuvântat pe toate planurile. Acest om căuta oamenii care sunt pentru Dumnezeu și sunt ascultați de El.

 

Ei bine, Ahazia a căutat sfaturi în altă parte. Acest fapt l-a dus la departarea lui și împărăției lui de la Dumnezeu. Acest fapt i-a adus într-un final moartea.

Două concluzii se desprind din cele de mai sus.

  • Dacă nu cauți sfatul și tovărășia oamenilor care caută binele și pe Dumnezeu, vei ajunge în ruină. Apostolul Pavel spune clar: Nu vă înşelaţi: „Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune”.(1 Corinteni 15:33);
  • Când te depărtezi de Dumnezeu nu poți aștepta lucruri bune și pace. Este chiar o nebunie să crezi că poți avea liniște întorcând spatele lui Dumnezeu. Căutaţi pe Domnul, şi veţi trăi! (Amos 5:6)

Mesajul lui Dumnezeu este clar: omul este responsabil de alegerile ce le face. Dumnezeu nu o să decidă în locul nimănui. Dar omul nu poate să aleagă consecințele. De exemplu, poți alege sa iei cărbuni aprinși în palmă; dar nu poți alege să nu te ardă. Tot astfel stau lucrurile în alegerile de zi cu zi. Dumnezeu ne cheamă la chibzuință. Toate aceste lucruri care ne stau scrise pe paginile Bibliei nu sunt ca să ne sperie ci să ne ghideze pe calea vieții și să decidem ce facem, fiind responsabili de urmări.

Precum un părinte bun, Dumnezeu vrea ce e mai bine pentru oameni. Dar dacă urmezi pornirile păcătoase, mai devreme sau mai târziu vei ajunge la ruină pe toate ramurile vieții. Dacă însă vei căuta ce Îi place Tatălui ceresc, vei vedea că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu (Romani 8:28). Nu toate vor fi cum ți-ai dorit, nu toate vor fi roz; dar cel mai important lucru e să fi cu Dumnezeu atât în bine, cât și la greu; atât în belșug cât și în sărăcie; atât în sănătate cât și în boală.

Adevărul este acesta:

Domnul este cu voi când sunteţi cu El; dacă-L căutaţi, Îl veţi găsi; iar dacă-L părăsiţi, şi El vă va părăsi.

– 2 Cronici 15:2

Facebook Comments
mircea
    Skip to toolbar