Proverbe 20:24
Domnul îndreaptă paşii omului, dar ce înţelege omul din calea sa?
 • Istoric
  M-am născut într-o familie de martori ai lui Iehova. Am frecventat sala regatului până la 17 ani. Tatăl meu a fost conducător (prezident - cum se numea în acea vreme) în cadrul congregației din satul natal. De la o vreme ai mei mă îndemnau să citesc Biblia. Nu eram prea fericit cu asta. Totuși, la insistențele lor am făcut-o.
 • Am început să am îndoieli cu privire la religia martorilor găsind pasajele care vorbesc despre dumnezeirea Domnului Isus, Trinitate și o mulțime de alte adevăruri susținute de Biblie, dar negate de martori. Pe atunci martorii foloseau versiunea Dumitru Cornilescu. Cu toate îndoielile în spate și la insistențele bunicii, m-am botezat în rândul martorilor la 14 ani.
 • În 2006, după o perioadă în care am început să frecventez mai rar sala regatului, începând să lucrez în televiziune și fiind atras de politică, martorii mi-au cerut să iau o hotarare. Aveam de ales între a urma politica sau a fi un martor activ. Am hotărât să părăsesc Organizația Matorilor lui Iehova. Lucrul asta l-am resimțit destul de tare. Prietenii, rudele și ceilalți membri ai organizației au întrerupt orice legatură cu noi (eu, tatăl și sora mea) refuzând și să ne salute. Timp de 3 ani am căutat fericirea în alcool, tutun, minciună, horoscop și orice alte surse înafară de Dumnezeu
 • Schimbarea
  În iulie 2009 m-a rugat o fostă colegă de școală să îi procur niște melodii penticostale. Fiind prieteni și vecini, mi-a venit greu să refuz. Am dorit la un moment dat să aflu care era modul lor de închinare. Așteptam să plece colegii acasă și ascultam melodiile ce le procurasem. Nu reușeam să pricep cum acele versuri îmi vorbeau. Erau răspunsul la căutarile mele. Am decis să merg la adunare.
 • Încă de la început, un om al lui Dumnezeu mi-a spus să nu-mi pun nădejdea în oameni, nici în religie. "Dacă vrei să Îl urmezi pe Dumnezeu, citește Biblia și roagă-te. Îți va arata El ce ai de făcut." Cuvintele astea au cântărit greu când am luat decizia de a mă boteza, pe 8 noiembrie 2009.
 • Biserica “Râul Sfânt”, Londra, 21 octombrie 2018
 • De atunci încoace, am cunoscut că Dumnezeu mi-a fost alături. Am început prin a-L pune la încercare. Voiam să fiu convins de puterea și lucrarea Sa în viața personală. Într-adevăr, macar că am trecut prin grutăți și suferințe, niciodată nu am fost dezamăgit de Dumnezeu. Singurul regret e faptul că nu l-am cunoscut mai dinainte pe Dumnezeu.

mircea
  Skip to toolbar