Domnul îndreaptă paşii omului, dar ce înţelege omul din calea sa? 

– Proverbe 20:24

  • Biserica “Râul Sfânt”, Londra, 21 octombrie 2018

 

  • Istoric

M-am născut într-o familie de martori ai lui Iehova. Am frecventat sala regatului până la 17 ani. Tatăl meu a fost conducător (prezident – cum se numea în acea vreme) la congregația din satul natal.

De la o vreme ai mei mă îndemnau să citesc Biblia. Nu eram prea fericit cu asta, totuși, la insistentele lor am făcut-o. Am început să am îndoieli cu privire la religia martorilor găsind pasajele care vorbesc despre dumnezeirea Domnului Isus, Trinitate etc. Pe atunci martorii foloseau tot versiunea Dumitru Cornilescu. Ei bine, cu toate îndoielile în spate și la insistențele bunicii, m-am botezat în rândul martorilor la 14 ani.

În 2006, după o perioadă în care am început să frecventez mai rar sala regatului, începând să lucrez în televiziune și fiind atras de politică, martorii mi-au cerut să iau o hotarare în a urma politica sau a fi un martor activ. Am hotărât să mă dezintegrez de la matori. Lucrul asta l-am resimțit destul de tare pentru că automat prietenii, rudele și ceilalți membri ai organizației au întrerupt orice legatură cu noi (eu, tatăl și sora mea) refuzând și să ne salute.

Timp de 3 ani am căutat fericirea în alcool, tutun, minciună, horoscop și orice alte surse înafară de Dumnezeu.

  • Schimbarea

În iulie 2009 m-a rugat o fostă colegă de școală să îi scot o listă de melodii penticostale. Fiind prieteni și vecini, mi-a venit greu să refuz. Am dorit la un moment dat să aflu care era modul lor de închinare. Așteptam să plece colegii acasă și ascultam melodiile ce le procurasem. Nu reușeam să pricep cum acele versuri îmi vorbeau mie și erau în mare parte răspunsul la căutarile mele. Am decis să merg la adunare.

Încă de la început un om al lui Dumnezeu mi-a spus să nu-mi pun nădejdea în oameni și în religie. “Dacă vrei să Îl urmezi pe Dumnezeu, citește Biblia și roagă-te. Îți va arata El ce ai de făcut.” Cuvintele astea au cântărit greu când am luat decizia de a mă boteza în 8 noiembrie 2009.

De atunci până azi Dumnezeu a fost cu adevarat alaturi de mine. Am început prin a-L pune la încercare tocmai pentru a fi convins de puterea și lucrarea Sa în viața personală. Într-adevăr, macar că am trecut prin grutăți și suferințe, niciodată nu am fost dezamăgit de Dumnezeu. Dacă regret ceva, e faptul că nu l-am cunoscut mai dinainte pe Dumnezeu.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Skip to toolbar