Isus străbătea toată Galileea, învăţând pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia Împărăţiei şi tămăduind orice boală şi orice neputinţă care era în norod.– Matei 4:23

Asemenea lui Isus, si noi suntem chemati la actiune. Pentru că Eu v-am dat o pildă, ca şi voi să faceţi cum am făcut Eu.(Ioan 13:15) Daca Domnul a lucrat asa, la fel trebuie si noi, cei care pretindem ca suntem urmasi ai lui Cristos. 

El strabatea tinuturile, umbla din loc in loc. Nu este intamplatoare ordinea lucrurilor nici in acest pasaj. 

învăţând pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia Împărăţiei* 

Motivul pentru care Isus vorbeste cu oamenii despre Dumnezeu este deoarece Cuvantul are intaietate in evanghelizare (La început era Cuvântul- Ioan 1:1a). Exista o valoare primordiala pe care o are Cuvantul. Daca Domnul Isus i-a dat prioritate, nici noi nu trebuie sa il neglijam. 

Fara Cuvant nu putem vorbi de cunoasterea lui Dumnezeu: Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu.(Ioan 13:15). Apoi, prin Cuvant vine credinta: Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvântul lui Hristos.(Romani 10:17). Aceasta credinta este cea care face posibila minunea sau vindecarea.

tămăduind orice boală 

In cele din urma, ca intregire a lucrarii dumnezeiesti, vine si vindecarea miraculoasa. Isus a facut toate acestea pentru a arata ca are putere. La un moment dat, oamenii care au vazut una din minunile Lui au afirmat că Dumnezeu n-ascultă pe păcătoşi; ci, dacă este cineva temător de Dumnezeu şi face voia Lui, pe acela îl ascultă.(Ioan 9:31). Asadar, conditia ca cineva sa fie ascultat cand cere vindecarea, este ca sa fie temator de Dumnezeu si sa faca voia Lui. Deci nu banii te ajuta in relatia cu Dumnezeu. Sunt oameni care ar fi in stare sa plateasca oricat, dar sa nu se pocaiasca; ori lucrul acesta este imposibil in relatia cu Dumnezeu.

Asadar auzirea Cuvantului cauzeaza Credinta care cauzeaza Vindecarea .

Aceasta e ordinea lucrurilor in lucrarea lui Dumnezeu. Asa a facut Isus ca sa ne arate si noua cum sa lucram ca urmasi ai Lui. 

Misiunea este a noastra de a duce mai departe aceasta lucrare: Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.(Marcu 16:15)

Facebook Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
Skip to toolbar