Rugaţi-vă neîncetat. – 1 Tesaloniceni 5:17
 
Multi oameni cred ca numai daca sunt in cladirea bisericii sau intr-un anumit loc considerat sfant, rugaciunea le va fi ascultata. Aceasta idee nu provine din Scriptura. Ochii Domnului sunt peste cei fără prihană, şi urechile Lui iau aminte la strigătele lor.(Psalm 34:15).
Pe de alta parte, sunt unii oameni care nu se cred vrednici sa se roage. Biblia da la o parte si acestzid, tocmai prin pilda vamesului si fariseului (Luca 18:9-14). Fariseul, dupa Lege, avea cu ce sa se laude. Isus insa a scos in evidenta ca inaintea lui Dumnezeu, pocainta si sinceritatea pacatosului cantaresc mult mai greu decat autojustificarea si multumirea de sine.
Pozitia in timpul rugaciunii
Trebuie luat in seama acest capitol discutabil al rugaciunii. In cadrul organizat, rugaciunea se face in picioare sau pe genunchi (exceptie cei care nu pot din cauza neputintei fizice). In rest fiecare poate sa se roage pe genunchi, in picioare, mergand, lucrand sau chiar din pozitia culcat. Ezechia s-a întors cu faţa la perete şi a făcut Domnului următoarea rugăciune:… (Isaia 38:2);Dar Ilie s-a suit pe vârful Carmelului şi, plecându-se la pământ, s-a aşezat cu faţa între genunchi (1 Imparati 18:42b);Şi, când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru care este în ceruri să vă ierte greşelile voastre. (Marcu 11:25).
Tipul rugaciunii
Rugaciunea poate fi lunga sau scurta. Depinde de cadrul in care e facuta, nevoia etc. Rugaciunea poate fi de asemenea sub forma de strigat (de jale sau bucurie), sau spusa in cand sau soptita…Ei vor striga către Domnul din pricina asupritorilor, şi El le va trimite un mântuitor şi un apărător care să-i izbăvească. (Isaia 19:20b); Cu glasul meu strig către Domnul, cu glasul meu mă rog către Domnul. (psalm 142:1); Ana vorbea în inima ei şi numai buzele şi le mişca, dar nu i se auzea glasul. (1Samuel 1:13a)
Facebook Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
Skip to toolbar