Isus i-a zis: „Eu sunt Învierea și Viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi. – Ioan 11:25

 

Dumnezeu a coborat pe Pamant in persoana Domnului Isus. Acest adevar de netagaduit este dovedit si de acest eveniment al inverii lui Lazar. Tot capitolul 11 din Ioan relateaza lucrarea aceasta. 

De la bun inceput reiese faptul ca Isus intentionat a lasat evenimentele sa decurga asa. Intarzierea Lui ca sa ajunga in Betania in timpul in care Lazar era inca bolnav, lasa de inteles ceva. Sa ne aducem aminte ca la fel s-au intamplat lucrurile si in cazul invierii fiicei lui Iair (Marcu 5:22-43; Luca 8:41-56). Probabil ar fi putut ajunge inainte sa moara Lazar. Dar intarzierea Lui a fost atat pentru ca ucenicii dar si noi sa credem in El: “Și mă bucur că n-am fost acolo, pentru voi, ca să credeţi…” (Ioan 11:15a). Nimeni nu poate sa sustina ca Isus a fost insensibil la aceasta tragedie intamplata in casa Mariei si Martei: “Isus, când a văzut-o plângând, pe ea și pe iudeii care veniseră cu ea, S-a înfiorat în duhul Lui și S-a tulburat. Și a zis: „Unde l-aţi pus?” „Doamne”, I-au răspuns ei, „vino și vezi.” Isus plângeaAtunci, iudeii au zis: „Iată cât îl iubea de mult!”(Ioan 11:33-36)

Exista sceptici care pun la indoiala aceasta minune a Domnului Isus. Totusi, demn de luat in seama este ceea ce puncteaza mai departe evanghelistul Luca. De la versetul 47 Luca relateaza ca acest eveniment a starnit agitatie in randul preotilor cei mai de seama: “Atunci, preoţii cei mai de seamă și fariseii au adunat soborul și au zis: „Ce vom face? Omul acesta face multe minuni. Dacă-L lăsăm așa, toţi vor crede în El și vor veni romanii și ne vor nimici și locul nostru, și neamul.”(Luca 11:47,48). Acuma intrebarea ar fi:  Daca invierea lui Lazar era un fals, s-ar fi agitat soborul de preoti pentru asta? S-ar mai fi temut din cauza minunilor ce le facea Domnul Isus? Bineinteles ca nu. Cu siguranta au facut cercetari si au aflat ca invierea lui Lazar era un fapt real. Asta i-a determinat sa caute prilej ca sa omoare si pe Domnul Isus cat si pe Lazar, care era dovada lucrarii lui Dumnezeu.

Tu care citesti aceste randuri ce crezi despre Domnul Isus? 

 

Facebook Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
Skip to toolbar