Drept răspuns, părinţii lui au zis: „Ştim că acesta este fiul nostru şi că s-a născut orb.
Dar cum vede acum sau cine i-a deschis ochii, nu ştim. Întrebaţi-l pe el; este în vârstă, el singur poate vorbi despre ce-l priveşte.” – Ioan 9:20,21

Aceasta este poate una dintre cele mai vorbite minuni facute de Domnul Isus. In tot capitolul 9 al Evangheliei dupa Ioan se vorbeste despre ea. Sunt o multime de lucruri de inteles din aceasta minune. De exemplu, la inceput se darama o parere des intalnita in randul oamenilor: aceea ca boala sau necazul sunt intotdeauna cauza pacatului. Nu! Isus spune ca in acest caz …„N-a păcătuit nici omul acesta nici părinţii lui; ci s-a născut aşa, ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu. (Ioan 9:3)
In textul articolului, parintii sustin ca nu stiu cine era omul care a deschis ochii fiului lor. Din text reiese ca au facut asta de frica mai-marilor religiosi pentru a nu fi dati afara din Sinagoga.
Interesanta este marturia ce o face chiar cel ce fusese orb: „Aici este mirarea”, le-a răspuns omul acela, „că voi nu ştiţi de unde este, şi totuşi El mi-a deschis ochii. Ştim că Dumnezeu n-ascultă pe păcătoşi; ci, dacă este cineva temător de Dumnezeu şi facel voia Lui, pe acela îl ascultă. (Ioan 9:30,31)
Astazi se intampla la fel. Oamenii alearga la oameni. Cand nu mai au solutii, apeleaza la Dumnezeu. Oare nu ar trebui ca Dumnezeu sa fie prima solutie? Am scapa de atatea drumuri sincheltuieli. Am scapa de starile de descurajare daca prima data am cere ajutorul lui Dumnezeu.
Isus are si astazi mainile intinse. El a spus: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ.”(Matei 28:18) si “Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide.”(Matei 7:7)
Care este problema ta? Cere-I ajutorul!
Dacă Omul acesta n-ar veni de la Dumnezeu, n-ar putea face nimic.” – Ioan 9:33

 f64.ro

Facebook Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
Skip to toolbar