De aceea, luați toată armura lui Dumnezeu, ca să vă puteți împotrivi în ziua cea rea și să rămâneți în picioare, după ce veți fi biruit totul. – Efeseni 6:13
Biruinta – un cuvant care ne place atat de mult. Dictionarul defineste biruinta ca succes deplin obţinut printr-un efort deosebit (într-o luptă, într-o competiţie sportivă, într-un domeniu de activitate etc.); victorie; izbândă.
Ca sa ajungi sa te bucuri de biruinta, trebuie sa lupti. Biruinta este un premiu, un rezultat.
Biblia,  la randul ei pastreaza intelesul biruintei.  Inainte de a vorbi despre ea, Biblia vorbeste despre echipament sau armatura (Efeseni 6:11), apoi spune despre lupta ce o avem de dus (Efeseni 6:12) si apoi vorbeste despre biruinta (Efeseni 6:13). Ordinea acesta poate fi comparata cu Jocurile Olimpice. Daca nu esti echipat corespunzator nu intri in olimpiada. Apoi exista nistr reguli si procedee in functie de ramura sportiva pe care trebuie sa le aplici pe durata probei.  Daca ai facut toate acesta poti ajunge pe podium ca sa iei premiul. Daca nu,  nu. Ei bine,  tot asa stau lucrurile si spiritual. Nu poti sa traiesti cum vrei si sa te imbraci cum vrei ca apoi sa te astepti ca Dumnezeu sa te ajute. Pavel ne indeamna sa luptam cu armele luminii (Romani 13:12).
Asadar, daca ne place biruinta, nu este alta cale decat respectarea regulilor. Cred ca toti oamenii se bucura cand aud cuvantul biruinta, dar nu toti se bucura cand aud lupta. Cele doua sunt nedespartite.  Biruinta este rezultatul sau premiul luptei.
Noi muncim, în adevăr, și ne luptăm, pentru că ne-am pus nădejdea în Dumnezeul cel Viu, care este Mântuitorul tuturor oamenilor, și mai ales al celor credincioși. – 1 Timotei 4:10

quickmobile.ro

Facebook Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
Skip to toolbar