buncredintaDumnezeufericire

Craciunul de toate zilele

O, adevărat si cu totul vrednic de primit este cuvântul care zice: „Hristos Isus a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătosi”, dintre care cel dintâi sunt eu. – 1 Timotei 1:15
 
Pentru ce sarbatoresti Craciunul? Ce inseamna sarbatoarea aceasta pentru tine? 
In pasajul de mai sus apostolul Pavel ii scrie lui Timotei aceste cuvinte celebre. Intr-o fraza, apostolul face concluzia la toate evenimentele legate de Domnul Isus de la nastere pana la inaltare. Aici scoate in evidenta motivatia intruparii Mantuitorului. 
 
Interesant este ca cei mai multi oameni care sustin ca Isus s-a nascut in mod miraculos din fecioara Maria si sarbatoresc Nasterea Domnului cu mult fast, parca uita de El peste an. De ce oare? 
 
Avand in vedere faptul ca Isus s-a nascut ca sa ne mantuiasca din pacate, de ce Il privim doar ca pe un prunc intr-o iesle? In adevar, consider ca trebuie sarbatorita Nasterea Domnului. Tocmai pentru ca mai exista oameni care sarbatoresc de ani de zile, dar pentru care inca nu s-a nascut. De ce spun asta? Un om care a inteles motivul sarbatorii Nasterii Domnului (si al tuturor celorlalte sarbatori ce au legatura cu Isus), nu mai poate fi la fel. Nu mai poate sa vorbeasca usuratic, injurios. Nu mai poate sa se poarte cu dusmanie. Minciuna nu mai este una din caracteristici pentru in astfel de om.
Consider ca asta face diferenta intre crestini si oameni religiosi.
 
Asadar, daca  Isus s-a nascut si pentru tine, se va vedea in fiecare zi in purtarea ta; nu doar de Craciun…
Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; – Ioan 1:12
 

Facebook Comments
Share

Comment here