bunfericirefolosintelepciuneMeditatieompacerasplatirevesnicieviata

Calatoria sufletului

carturesti.ro
Preaiubiţilor, vă sfătuiesc, ca pe niște străini și călători, să vă feriţi de poftele firii pământești care se războiesc cu sufletul. – 1 Petru 2:11

Dupa cum scriam si in alte articole, omul este alcatuit din trup, suflet si duh.  Crestinii stiu foarte bine ca “Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-asuflat în nări suflare de viaţă, și omul s-a făcut astfel un suflet viu.” (Geneza 2:7). Interesant este ca accentul se pune pe suflet. 

Privind in jur inteleg ca lumea pune mai mult pret pe trup. E suficient sa stai de vorba cu cineva sa iti dai seama ce pretuieste cel mai mult. Nu este gresit sa te ingrijesti de trup. La fel ca sufletul si duhultrupul este un dar de la Dumnezeu. Neglijarea lui este un pacat impotriva lui Dumnezeu. Dar tot atat de mare pacat este si preocuparea excesiva fata de aspectul fizic si neglijarea omului launtric. De ce spun asta? Faptul ca in momentul mortii omul nu duce absolut nimic din ce detine (bunuri, posesiuni materiale, diplome, experienta profesionala etc.). Dar totusi ceva merge dincolo de groapa. Ceva din noi nu moare. Acel ceva este sufletul. Precum experientele modeleaza caracterul, tot asa si felul in care traim aici isi pune amprenta pe suflet. Acest “bagai” este precum cutia neagra a avioanelor. Nu poate fi distrus sau sters. Totul se inregistreaza.

Tu ce iti doresti sa ramana in bagajul sufletului tau? Intr-o zi te vei intalni cu tot ce ai facut in existenta aceasta vremelnica.

Căci toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată al lui Hristos, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut când trăia în trup. – 2 Corinteni 5:10

Facebook Comments
Share

Comment here