ascultarecererecredintaCurajDumnezeuintelepciuneMeditatierasplatireviata

Hotararea aduce bunavointa lui Dumnezeu

Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului și cu vinul pe care-l bea împăratul și a rugat pe căpetenia famenilor dregători să nu-l silească să se spurce. Dumnezeu a făcut ca Daniel să capete bunăvoință și trecere înaintea căpeteniei famenilor dregători.” – Daniel 1:8, 9

Daniel, unul din prinsii de razboi ai Israelului, ajunge sa fie selectat printre cei ce urmau sa conduca Imperiul Babilonian. Ce ocazie unica! Putea sa se supuna orbeste cerintelor imparatului. Putea sa se gandeasca probabil ca daca va refuza meniul poate pierde ocazia vietii lui. Totusi Daniel ramane hotarat in supunerea fata de Dumnezeu, iar Dumnezeu nu ramane nepasator la fapta lui Daniel. Versetul 12 scoate in evidenta ca Daniel avea experiente cu Dumnezeu inca dinainte. Altfel nu ar fi avut curajul sa faca acea socoteala cu capetenia famenilor („Încearcă pe robii tăi zece zile și să ni se dea de mâncat zarzavaturi și apă de băut; să te uiți apoi la fața noastră și la a celorlalți tineri care mănâncă din bucatele împăratului și să faci cu robii tăi după cele ce vei vedea!” – Daniel 1:12, 13).

Rezultatul a fost bineinteles, cel dorit. Dumnezeu a facut ca Daniel si tovarasii lui sa fie mai frumosi si mai intelepti decat ceilalti (Daniel 1:15). De ce? Pentru ca Daniel s-a hotarat sa nu se spurce (Daniel 1:8).

Dumnezeu ramane acelasi peste milenii. Astazi daca iei o hotarare in integritate fata de Dumnezeu, mintea umana nu poate sa cuprinda pana unde pot ajunge rasplatirile lui Dumnezeu. Pe Daniel l-a tinut la conducere atat in Imperiul Babilonian cat si Persan. Cu tine ce poate face? Poate sa conduca o echipa? O companie? O biserica? Un stat? Fie ca Dumnezeu va face oricare din aceste lucruri, sa nu uiti niciodata:

1) Dumnezeu este Cel ce te pune acolo. Nu mostenirea genealogica, nu soarta, nu faptele bune;

2) indiferent ca vei avea parte de marire in viata pamanteasca, fie ca nu –  Dumnezeu iti va rasplati integritatea pe vecie.

Ascultarea face mai mult decât jertfele, și păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor. – 1 Samuel 15:22b

biabooks.ro

Facebook Comments
Share

Comment here