ascultarebiruintacredintaDumnezeufericirefolosintelepciuneMeditatieomputererasplatiresmerenie

Dumnezeu sa fie inaltat

Trebuie ca El să crească, iar eu să mă micșorez. –  Ioan 3:30
Cuvintele acestea erau rostite de Ioan Botezatorul dupa ce L-a botezat pe Isus in Iordan. Pentru o vreme, Ioan si-a continuat lucrarea in paralel cu Isus, doar ca in alta zona a Israelului.
Afirmatia acesta a ajuns peste milenii pana la noi. Are o logica curata. Daca vrei ca sa vezi pe Dumnezeu, ai nevoie sa te smeresti. Nu cei semeti si mandri au parte de dragostea lui Dumnezeu. Căci „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor smeriți le dă har.” (1 Petru 5:5b). Mândria merge înaintea hpieirii, și trufia merge înaintea căderii. (Proverbe 16:18).
cel.ro
Dumnezeu iubeste pe cei smeriti. Un om care se recunoaste pe sine, stie ca traieste pentru ca Dumnezeu il tine, apoi isi recunoaste starea pacatoasa, – cu siguranta va vedea cat de mare e Dumnezeu! Cred cu tarie asta si din pilda vamesului si fariseului. Vameșul stătea departe și nu îndrăznea nici ochii să și-i ridice spre cer; ci se bătea în piept și zicea: „Dumnezeule, ai milă de mine, păcătosul!” Eu vă spun că mai degrabă omul acesta s-a coborât acasă socotit neprihănit decât celălalt. Căci oricine se înalță va fi smerit; și oricine se smerește va fi înălțat.” (Luca 18:13,14).
Am inteles de aici ca Dumnezeu nu pune pret pe pazirea unui ritual,  ci pe starea omului, atitudinea cu care vine omul inaintea lui Dumnezeu. Poti sa faci cate in luna si in stele. Daca nu ai o atitudine de fiu fata de Dumnezeu si nu este venita dintr-o inima smerita, nu te astepta la raspunsuri la rugaciuni.
Smeriți-vă, dar, sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalțe. Și aruncați asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuși îngrijește de voi. 1 Petru 5:6,7

Facebook Comments
Share

Comment here