credintaDumnezeuintelepciunesuferinta

Ca sa se arate lucrarile lui Dumnezeu

Ucenicii Lui L-au întrebat: „Învățătorule, cine a păcătuit: omul acesta sau părinții lui, de s-a născut orb?” Isus a răspuns: „N-a păcătuit nici omul acesta nici părinții lui; ci s-a născut așa, ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu. – Ioan 9:2,3
Toti oamenii se intreaba de ce se intampla un anumit lucru in viata lor. Prima tendinta este aceea de a ne gandi ca incercarea sau necazul a venit ca urmare a unui pacat. Este posibil ca si asta sa fie o cauza. In dragostea lui, Dumnezeu ne disciplineaza exact cum un parinte isi disciplineaza copilul ce il iubeste. Cine cruță nuiaua, urăște pe fiul său, dar cine-l iubește, îl pedepsește îndată.(Proverbe 13:24). Suferiți pedeapsa: Dumnezeu Se poartă cu voi ca și cu niște fii. Căci care este fiul pe care nu-l pedepsește tatăl?(Evrei 12:7).
Ei bine, necazul nu este intotdeauna pedeapsa sau disciplina. Cum spunea Domnul Isus, boala aceea de care suferea tanarul acela, a fost pentru a se arata in el lucrarile lui Dumnezeu. A fost o ocazie ca sa arate oamenilor ca dincolo de neputinta umana, Dumnezeu are putere! La fel face Dumnezeu si astazi. El nu s-a schimbat.
Cum iti dai seama care este cauza necazului? In primul rand asculta-ti constiinta. Daca ea nu te mustra pentru vreun pacat pe care l-ai facut, daca relatia ta cu Dumnezeu este buna, atunci nu pacatul este cauza. Apoi roaga-te pentru cei care Dumnezeu vrea sa faca cunoscuta minunea din viata ta. Vei fi o marturie a lucrarilor lui Dumnezeu.
Niciodata sa nu uiti: Dumnezeu nu da nimanui o greutate mai mare decat puterea de a o duce!
carturesti.ro

Facebook Comments
Share

Comment here