credintaDumnezeufericirefolosintelepciuneMeditatierasplatirerecunostintasuferinta

Nu uita niciuna din binefacerile lui Dumnezeu

Binecuvântează, suflete, pe Domnul și nu uita niciuna din binefacerile Lui! – Psalmi 103:2

Pentru a vedea binefacerile Domnului, ai nevoie in primul rand de intelepciune. Intelepciunea te face sa intelegi ca tot ce ai, de fapt ai primit. Cum spuneam intr-un alt articol, nimeni nu a platit ca sa se nasca sau n-a platit pentru aerul care il respira. Toate acestea sunt binefaceri. O minte deschisa va vedea asta.
Apoi, un spirit critic va vedea dincolo de greutati sau obstacolele vietii. (Un “spirit critic”, dupa parerea mea, este o persoana care priveste dincolo de ce se vede, nicidecum o persoana care critica pe toata lumea). O persoana cu spirit critic va intelege de ce Biblia spune urmatoarele: “Iata ca suferintele mele erau spre mantuirea mea.” (Isaia 38:17) “prin ranile Lui suntem tamaduiti.” (Isaia 53:5) “necazul aduce rabdarea” (Romani 5:3) “toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Domnul.” (Romani 8:26) “incercarea credintei voastre lucreaza rabdarea” (Iacov 1:3)
Nu am inteles de la inceput de ce Dumnezeu a lasat anumite necazuri in viata mea, dar am inteles pe urma ca, de fapt erau binefaceri. Asa am ajuns sa inteleg ca nu sunt mai presus decat altii, ca faptul ca sunt lucid este indurarea lui Dumnezeu, nu mostenirea genetica, s.a. Dumnezeu mi-a lasat suferintele ca sa imi deschida intelegerea limitata si sa ma invete rabdarea.
Asa cum spunea psalmistul in textul de la inceput, trebuie sa fim recunoscatori. Cel ce ne poarta de grija si ne trezeste in fiecare dimineata, asteapta recunostinta. Nu cere altceva.
Cine aduce mulțumiri ca jertfă, acela Mă proslăvește, și celui ce veghează asupra căii lui, aceluia îi voi arăta mântuirea lui Dumnezeu. – Psalmi 50:23

elefant.ro

Facebook Comments
Share

Comment here