ascultarebunDumnezeufericirefolosintelepciuneNume bunomrasplatire

Bine in interior se vede la exterior

Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui; dar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui.– Matei 12:35

Am observat adeseori ca oamenii sunt precum merele. Pot sa arate foarte bine in exterior, dar cand le simti gustul sti daca sunt bune sau rele. Asa sunt si oamenii. De departe par oameni buni, frumosi, de treaba; dar abia cand ai de a face cu ei iti dai seama daca sunt sau nu ceea ce par. Ceea ce este omul cu adevarat, arata ce a strans in vistieria inimii.

Un mare impact il are educatia. Daca parintii au fost interesati de dezvoltarea sufleteasca a copilului, tot posibilul sa ajunga om intre oameni.

Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, şi când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. (Proverbe 22:6). Nu e prea devreme sa inveti pe copil ce are de facut. Trebuie doar sa adaptezi metodele la varsta potrivita.

Al doilea factor in dezvoltarea omului este anturajul. Tot inteleptul Solomon, in Proverbele spune urmatoarele: Cine umblă cu înţelepţii se face înţelept, dar cui îi place să se însoţească cu nebunii o duce rău. (Proverbe 13:20). Psalmistul David numeste fericit pe omul care nu se duce la sfatul celor rai (Psalmi 1:1).

Cel mai important lucru este frica de Dumnezeu si ascultarea poruncilor Lui. Nu te socoti singur înţelept; teme-te de Domnul şi abate-te de la rău! (Proverbe 3:7) Să ascultăm, dar, încheierea tuturor învăţăturilor: Teme-te de Dumnezeu şi păzeşte poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om. (Eclesiastul 12:13)

De ce este atat de important ce esti? Pentru ca tot ce faci se factureaza. Intr-o zi ti se vor pune toate in fata, exact cum la supermarket trebuie sa platesti pentru ce ai pus in cosul de cumparaturi!

Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, şi judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău. – Eclesiastul 12:14

Vă spun că, în ziua judecăţii, oamenii vor da socoteală de orice cuvânt nefolositor pe care-l vor fi rostit. – Matei 12:36

„Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui. – Apocalipsa 22:12

 

 

Facebook Comments
Share

Comment here