credintaDumnezeufolosintelepciuneviata

La inceput Dumnezeu

La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul. ­– Geneza 1:1carturesti.ro

Orice lucru are un inceput. Asa cum construirea unei case are ca inceput un proiect, apoi trasarea terenului, apoi fundatia – tot asa a fost si cu pamantul, tot asa este si cu nasterea omului. Cineva are proiectul Pamantului, i-a hotarat limitele, Cineva are proiectul corpului uman si i-a hoatarat functiunile. Ei bine, Acel Cineva este Dumnezeu.

Biblia incepe cu prezentarea unui Dumnezeu creator. El a facut cerurile si pamantul.

Faptul ca spune: La inceput, Dumnezeu…, mie imi spune ceva asta. Ati auzit adesea expresia folosita deseori de oameni: Toate lucrurile bune, incep cu o rugaciune! Cred asta! Orice inceput bun, este un inceput cu Dumnezeu.

Ca sa poata fi un inceput cu Dumnezeu, trebuie ca acel lucru sa ii placa lui Dumnezeu. Chiar un lucru bun, folositor, o initiative extraordinara, poate fi inceputa cu sau fara Dumnezeu. Daca insa ajunge un esec si cineva se intreaba: Unde a fost Dumnezeu? Ca doar am vrut sa facem bine! Raspunsul e ca Dumnezeu a ramas acolo unde a fost lasat. Nu te va forta sa il chemi in tot ceea ce faci. Dar mesajul Lui e clar: Începutul înţelepciunii este frica de Domnul;(Proverbele 9:11a).

La început, Dumnezeu, mai inseamna si la inceputul zilei, Dumnezeu;  la inceputul mesei, Dumnezeu; la inceputul scolii,Dumnezeu; la inceputul liceului, Dumnezeu; la inceputul facultatii, Dumnezeu; la inceputul carierei, Dumnezeu; la inceputul familiei, Dumnezeu;  s.a.m.d.

Toate lucrurile bune, incep cu o rugaciune!Facebook Comments
Share

Comment here