Pace intre oameni

“Slava lui Dumnezeu in locurile preainalte si pace pe pamant intre oamenii placuti Lui.” – Luca 2:14
 
​Cine nu isi doreste pacea? De la cei mai mici pana la cei mai in varsta, toti vorbesc de pace. De la lasa-ma in pace! pana la Tratat de pace,  cu totii cer pace. 
Dar ce este pacea? Dictionarul explica pacea  ca fiind starea de buna intelegere intre popoare sau oameni, lipsa conflitelor, armonie, intelegere.
​Cu toti iubim pacea. Nu-i asa? Dar cat o cautam? Ei bine, aceste cuvinte rostite la nasterea Domnului Isus, dezvaluie ceva. (Biblia nu contine nicio expresie la intamplare. Din fiecare fragment putem invata ceva.) Aici ingerii care cantau deasupra pastorilor din Betleem, au rostit aceste cuvinte ca noi sa intelegem ca cei care sunt placuti lui Dumnezeu au parte cu adevarat de pace. Toate celelalte modalitati de a cauta pacea sunt zadarnice.
De ce? Poate consideri ca ai pace daca faci ce iti place; insa ajungi la concluzia ca trebuie sa si muncesti, lucru ce iti ia din bucuria adusa de hobby-ul tau. Poate crezi ca pacea ti-o aduce un job bine platit. Dar ce faci daca esti concediat sau nu mai poti munci din cauza vreunui accident sau boli? Si lista poate continua.
Pacea care vine din Dumezeu este in primul rand un dar. Ea nu tine de statutul social, de faptul ca esti apt sau invalid, pentru ca aceasta este inauntrul omului si are la baza lucruri ce nu tin de a avea, ci de afi si a darui.
Cei cu inima stricata sunt o scarba inaintea Domnului, dar cei ce umbla fara prihana Ii sunt placuti. – Proverbele 11:20
Buzele mincinoase sunt urate Domnului, dar cei ce lucreaza cu adevar Ii sunt placuti. – Proverbele 12:22
Si, fara credinta, este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta. – Evrei 11:6
Facebook Comments
Share

Author: mircea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2018 MML-Online | Design by ThemesDNA.com
top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
Skip to toolbar