Ce trebuie sa fac

“Tocmai când era gata să pornească la drum, a alergat la El un om, care a îngenuncheat înaintea Lui și L-a întrebat: „Bunule Învățător, ce să fac ca să moștenesc viața veșnică?”… Cunoști poruncile: „Să nu preacurvești; să nu ucizi; să nu furi; să nu faci o mărturisire mincinoasă; să nu înșeli; să cinstești pe tatăl tău și pe mama ta.” El I-a răspuns: „Învățătorule, toate aceste lucruri le-am păzit cu grijă din tinerețea mea.” Isus S-a uitat țintă la el, l-a iubit și i-a zis: „Îți lipsește un lucru; du-te de vinde tot ce ai, dă la săraci, și vei avea o comoară în cer. Apoi vino, ia-ți crucea și urmează-Mă.” Mâhnit de aceste cuvinte, omul acesta a plecat întristat de tot; căci avea multe avuții.” – Marcu 10:17, 19-22
Am auzit adesea oameni care spun ca nu fac rau, nu dau in cap la nimeni, nu fura s.a.m.d. Ma bucur, sincer, de astfel de oameni. Inseamna ca mai avem printre noi oameni morali, oameni pot fi dati ca exemplu.
Isus avea in fata lui un astfel de om. Implinise tot ce scria in legea lui Moise. Pazea totul cu bagare de seama inca din tinerete.
Totusi a ajuns la concluzia ca are nevoie de viata vesnica. Probabil ca s-a uitat la viata lui, la bogatiile ce le avea, si totusi nu avea siguranta vietii cu Dumnezeu.
Din raspunsul lui Isus reiese ca in primul rand Dumnezeu cere ascultare. “Tu ai dat poruncile Tale, ca să fie păzite cu sfințenie.”(Psalmi 119:4). Apoi ii spune tanarului sa priveasca spre nevoile altora. Aici tanarul se intristeaza. De ce? Era atasat de bogatii.
Cati oameni buni de caracter iubesc bogatiile? Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor; și unii, care au umblat după ea, au rătăcit de la credință și s-au străpuns singuri cu o mulțime de chinuri. – Psalmi 119:10
Facebook Comments
Share

Author: mircea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2018 MML-Online | Design by ThemesDNA.com
top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
Skip to toolbar