Ce doresti mai mult

“dacă vei cere înţelepciune şi dacă te vei ruga pentru pricepere, dacă o vei căuta ca argintul şi vei umbla după ea ca după o comoară, atunci vei înţelege frica de Domnul şi vei găsi cunoştinţa lui Dumnezeu.” – Proverbe 2:3-5

Conform DEX-ului intelepciunea este “Capacitate superioară de înțelegere și de judecare a lucrurilor. Cumpătare, prudență, moderație determinată de experiență; spirit de prevedere.” 

Ei bine, Biblia ii da o importanta foarte mare intelepciunii. In Proverbe capitolul 8 spune ca ea (intelepciunea) a fost facuta cea dintâi dintre lucrările Lui, înaintea celor mai vechi lucrări ale Lui. (v. 22). Mai spune in continuare ca are ca locuinta mintea si poate da nastere celor mai chibzuite planuri (Proverbele 8:12).

Un lucru demn de luat in seama este ca niciodata intelepciunea nu este desprinsa de frica de Dumnezeu, sau de cautarea lui Dumnezeu. Acestea fac un om cu adevarat intelept. De ce spun asta? Revenind la Proverbele 8:22, in prima parte spune asa: “Domnul m-a făcut …”. Nu e asa ca daca vreisa iti cumperi o masina, cauti un fabricant de masini (sau marca)? Nu o sa cauti la o fabrica de mobila – paine, nici intr-o benzinarie – tevi de cupru s.a.m.d.

Ceea ce vreau sa spun este ca intelepciunea este produsul lui Dumnezeu. Iti doresti intelepciune? Foarte bine! E cel mai bun lucru pe care il poti dori pe pamant. Cauta-L pe Dumnezeu!

Domnul Se uită de la înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor, să vadă de este vreunul care să aibă pricepere şi care să caute pe Dumnezeu. – Psalmii 14:2

 

 

Facebook Comments
Share

Author: mircea

1 thought on “Ce doresti mai mult

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2018 MML-Online | Design by ThemesDNA.com
top
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this:
Skip to toolbar