CurajMeditatie

Nu te teme

“Arată-Ți bunătatea Ta cea minunată, Tu, care scapi pe cei ce caută adăpost și-i izbăvești de potrivnicii lor prin dreapta Ta! Păzește-mă ca lumina ochiului, ocrotește-mă la umbra aripilor Tale” – Psalmul 17:7,8
Cine nu vrea sa se simta in siguranta? Te uiti in jur si nesiguranta parca e ceva obisnuit. Oameni care isi pun sisteme de alarma pe masini si cladiri, oameni care angajeaza oameni sa ii protejeze, muncitori care merg la munca cu frica – ba ca o sa creasca facturile sau ca pot fi dati afara – , soti sau sotii care intra cu frica in casnicie si nu sunt siguri de partenerii lor, oameni care merg si voteaza cu cei care le promit multe insa n-au incredere; si lista poate continua.
Cei mai multi oameni nu stau sa se gandeasca la lucrurile acestea, dar fiecare are o frica. Frica este precum boala. Inafara de sportuerile extreme, frica trebuie analizata, trebuie tratata cu seriozitate.
Ce e de facut? Psalmistul David s-a lovit si el de frica. Sa me aducem aminte ca dupa ce a omorat leul care i-a atacat oile si l-a ucis pe Goliat din Gat, a fugit de Saul care incercase sa il pironeasca in perete cu o sulita, iar apoi l-a urmarit multa vreme cu sute de oameni ca sa-l prinda si sa-l omoare.
In toata aceasta framantare a lui, David a invatat o lectie foarte valoroasa: omul poate fi inselator, dar Dumnezeu poate sa pazeasca omul de orice primejdie. Dumnezeu iti spune astazi tie, care te lupti cu frica:
Nu te teme de ei; căci Domnul Dumnezeul vostru va lupta El însuși pentru voi.” – Deuteronom 3:22
PS: Frica de oameni este o cursă, dar cel ce se încrede în Domnul n-are de ce să se teamă. – Proverbele 29:25
Facebook Comments
Share